Pro Velo

Verken Brussel op de fiets

Pro Velo biedt je het hele jaar door gegidste fietstochten op aanvraag of op vaste datums in Brussel en Wallonië. 

Fiets met je gezin, je vrienden, collega’s of individueel in het spoor van onze gids!

Begeleide fietstochten

Pro Velo promoot kwaliteitsvol, lokaal, duurzaam en verantwoord toerisme door voluit voor de fiets te kiezen om op ontdekking te gaan, het welzijn te bevorderen en leuke momenten te delen. Kies uit een van onze talrijke thema’s, zoals gastronomie, architectuur, geschiedenis, duurzaamheid ... en (her)ontdek je streek vanuit een volledig ander perspectief!

Verhuring en tips

Huur een stadsfiets van het merk Oxford met 27 versnellingen (onder voorbehoud van beschikbaarheid). Heb je extra accessoires (zadeltassen, hangsloten, fietskarretje, kinderzitje ...) nodig, dan kan je ook bij ons terecht.

Datum en openingsuren
Tarieven

Uurooster voor dit seizoen 

  • Maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 18.00 uur.

  • Zaterdag, zondag en feestdagen van 10.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 18.00 uur.

Fietsverhuur

  • Stadsfiets: € 13 (max. 4u) / € 17 (hele dag)

  • Elektrische fiets: € 22 (max. 4u) / € 29 (hele dag)

  • Kinderfiets: € 11 (max. 4u) / € 14 (hele dag)

 

Deelname aan een gegidste fietstocht

  • Normaal tarief: € 15

  • Kindertarief: € 9

  • Verlaagd tarief: € 14

Groepen of langetermijnverhuur: Prijs op aanvraag

Reserveringen
Toegankelijkheid

Londresstraat 15, 1050 Elsene

Onze activiteiten

Pro Velo

Ontdek Brussel op de fiets

Ontdek Brussel met Pro Velo. Het plezier van de kleine koningin en de rijkdom aan ontdekkingen hebben voorrang op prestatie en inspanning.

Onze gecombineerde activiteiten

Op bezoek in Brussel? Spring dan op de fiets en ontdek Brussel dankzij de gegidste fietstochten van Pro Velo. Pro Velo promoot kwaliteitsvol, lokaal, duurzaam en verantwoord toerisme door voluit voor de fiets te kiezen om op ontdekking te gaan, het welzijn te bevorderen en leuke momenten te delen. Kies uit een van onze talrijke thema’s, zoals gastronomie, architectuur, geschiedenis, duurzaamheid ... en (her)ontdek Brussel vanuit een volledig ander perspectief!

 

Tarieven :

Heb je een reservatie bij Bed & Brussels, dan geniet je dankzij onze samenwerking van een korting van 10% per persoon op de fietstochten uit het vaste programma.

Pro-Velo + Bed & Brussels 
Bezoek Brussel en ontdek de stad vanop fiets
Betovering + Pro Velo
Groene mysteries en Betovering met de familie

Maak er een mooie dag van en laat je verbazen door het architecturale en natuurlijke erfgoed van Brussel.  Pro Velo heeft een fietstocht uitgestippeld om samen met het gezin Brussel op een speelse manier in een bepaald thema te ontdekken.

Samen trappen jullie naar een sprookjeswereld in het hartje van het Begijnenbosdal. Daar wachten trotse ridders, heksen, tovenaars en adellijke dames jullie op voor een betoverend middagje uit. Gewapend met jullie perkament en gezond verstand gaan jullie op avontuur in de buitenlucht en worden jullie de helden van de dag.

 

Vertrek : Londresstraat 15, 1050 Brussel

 

Tarieven : Activiteit op aanvraag voor groepen

 

Meer info : tourism@provelo.org / 02517 17 64

 

Je kan met je eigen fiets komen of eventueel fietsen huren aan een verlaagde prijs.

Groene mysteries en een familiereis door Europa

Maak er een mooie dag van en laat je verbazen door het architecturale en natuurlijke erfgoed van Brussel.  Pro Velo heeft een fietstocht uitgestippeld om samen met het gezin Brussel op een speelse manier in een bepaald thema te ontdekken. Je hebt geen vliegtuig nodig om Europa te ontdekken. Spring op de fiets en doorkruis in slechts enkele uren tijd de grootste Europese landen. De Toren van Pisa, het San Marcoplein, de Kathedraal van Santiago de Compostela, de Brandenburger Tor of de Széchenyibaden in Boedapest, deze grote monumenten zullen geen geheimen meer hebben voor jou.


De prijs van de fietstocht omvat het gegidste traject + de toegang tot Mini-Europe

Vertrek : Londresstraat 15, 1050, Brussel

Tarieven : activiteit op aanvraag voor groepen

 

Meer info: tourism@provelo.org / 02517 17 64

Panorama van Brussel

Fiets naar de top en ontdek de skyline van Brussel! Brussel is een valleistad met een indrukwekkend hoogteverschil: De Grote Markt ligt 18 meter boven het niveau van de Noordzee en het hoogteverschil met Hoogtepunt 100 bedraagt maar liefst 82 meter! Op deze fietstocht ontdek je Brussel vanaf de meest indrukwekkende panoramische uitzichten aan de rechterkant van de Zennevallei en enkele uitkijkpunten aan de linkerkant. Sommige zijn alom gekend, zoals het Poelartplein, andere zijn minder gekend, zoals het Hoogveld in Sint-Agatha-Berchem en dan hebben we nog die hele uitzonderlijke plaatsen, zoals het panorama van de Basiliek van Koekelberg.


Tijdens deze tocht klimmen we helemaal naar het panorama van de Basiliek van Koekelberg.

 

Vertrek : Londentraat 15, 1050, Brussel

Tarieven : activiteit op aanvraag voor groepen

Meer info: tourism@provelo.org / 02 517 17 64

Bieren en brouwerijen

Kent u het verschil tussen een blanke en een pilsener? Wat is de bijzonderheid van een lambiek? Hoeveel brouwerijen heeft de hoofdstad? Waarom wordt hop gebruikt in het brouwproces? Tijdens deze wandeling over het brouwerfgoed van Brussel vind je antwoord op al deze vragen.

De Belgische biercultuur, die sinds 2016 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is zeer aanwezig in Brussel. Beginnend bij het Maison des Brasseurs op de Grote Markt, ontdekt u zowel de oude als de nieuwe brouwerijen en de vele bars die nog steeds in het stadscentrum liggen. Ga dan naar de grachtengordel en zijn oude industriële brouwerijen om Cantillon te bereiken. Een ander hoogtepunt van de wandeling is een bezoek aan deze artisanale brouwerij die bekend staat om zijn lambiekproductie. Laten we drinken op de Brusselse cultuur!

Heb je een reservatie bij Bed & Brussels, dan geniet je dankzij onze samenwerking van een korting van 10% per persoon op de fietstochten uit het vaste programma.

 

Vertrek : Londenstraat 15, 1050, Brussel

Tarieven : activiteit op aanvraag voor groepen

Meer info: tourism@provelo.org / 02 517 17 64

Juridische kennisgeving

ASBL Windzak

Victor Allardstraat 88, 1180 Ukkel

02370 61 10

benoit@windbag.be

Niet onderhevig aan btw
BCE: 886370954

met de steun van visit.brussels

en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Een  vraag? 

Zin om ons collectief te joinen?

Contacteer ons: 

​Magali.de.vinck@gmail.com

+32(0)476785625

  • Facebook
  • Instagram

© 2020 door Laura Van Nieuwenhove voor het collectief Breathe with Brussels