(Niet beschikbaar in het Nederlands)
Betovering + Magic Land Théâtre
Spectacle au Sortilège
"La Botte du Diable"

Ce tout nouveau spectacle d’une cinquantaine de minutes est directement inspiré d’une légende locale et mis en scène pour la rue à la façon d’une farce médiévale.

C’est l’histoire d’un vieil avare et de sa jeune servante qui n’en pouvant plus de la méchanceté et de la pingrerie de son maitre décide de faire un pacte avec le diable pour se débarrasser de lui.

Mais c’est sans compter sur la fourberie du vieillard dont l’intelligence et les coups bas surpassent ceux du maitre des ténèbres. Pour la première fois de son interminable existence, le prince des enfers va comprendre qu’il est des âmes très difficiles à acquérir…

Programmation : 
Le samedi 12 septembre 2020 à 19h15

Tarifs

Adulte : 12 €
Enfant/étudiant : 10 €

Bier Speurtocht spel!
(Her) ontdek Brussel om een originele manier met bier! 

Scenario: 19e eeuw; Gaston Delforge nodigt de grote wetenschapper Louis Pasteur uit om met hem een ​​belangrijke ontdekking te delen over de gisten aanwezig in lambiek, het Brusselse bier. Bij zijn aankomst ontdekt Louis Pasteur een leeg laboratorium en zijn vriend is op een mysterieuse manier verdwaald... Omdat hij de stad niet kent, vraagt ​​hij uw hulp bij het vinden van zijn vermiste vriend ... en de aanwijzingen voor uw zoektocht zullen worden gevonden in de proeverij van 4 bieren die uw route zullen markeren.

 

Tijdens deze speurtocht wachten verschillende uitdagingen op je:

Een oriëntatie-uitdaging: het is aan jou om je weg en de 4 bars te vinden voor je blindproeverij!

Een foto-uitdaging met ongebruikelijke elementen of street art om op de baan te vinden

Een kruiswoordpuzzel om in te vullen

 

 • Prijs: 26 € per persoon

 • Duur: 3 uur

 • Elke zaterdagnamiddag

Meer informatie :
tourism@provelo.org / 02 517 17 64

Pro Velo + Mini Europe
Groene mysteries en een reis rond EUropa met het gezin 

Maak er een mooie dag van en laat je verbazen door het architecturale en natuurlijke erfgoed van Brussel.  Pro Velo heeft een fietstocht uitgestippeld om samen met het gezin Brussel op een speelse manier in een bepaald thema te ontdekken. Je hebt geen vliegtuig nodig om Europa te ontdekken. Spring op de fiets en doorkruis in slechts enkele uren tijd de grootste Europese landen. De Toren van Pisa, het San Marcoplein, de Kathedraal van Santiago de Compostela, de Brandenburger Tor of de Széchenyibaden in Boedapest, deze grote monumenten zullen geen geheimen meer hebben voor jou.
 

De prijs van de fietstocht omvat het gegidste traject + de toegang tot Mini-Europe.

Combiné_Sortilège_et_Brussels_by_Wat
Betovering + Waterbus
Met de boot tot in de middeleeuwen !
Vaar met de Waterbus en beleef een middeleeuws avontuur in de Betovering!

Geniet van een boottochtje op het kanaal en stap af bij de halte de Cruise Terminal. Je fietst een kwartiertje tot de Betovering, waar je midden in het hart van het Begijnenbosdal een magische wereld ontdekt.

Dappere ridders, heksen, magiërs en nobele dames wachten je op voor een tijdloze middag. Gewapend met je perkament en je gezond verstand begin je aan dit geweldige buitenavontuur waarin jij de held bent.

Prijzen :
€ 17 pp voor een Waterbus ticket* (H/T) + Betovering
€ 22 pp voor een Waterbus ticket* (H/T) + Betovering + boomklimoptie
€ 14 pp voor een Waterbus ticket* (H) + Betovering
€ 19 pp voor een Waterbus ticket* (H) + Betovering + boomklimoptie

Een samenwerking tussen Betovering en Waterbus

Voor nog meer plezier, neem uw fiets, of huur er een!

Sortilège ligt op 10 minuten van de halte van de Cruise Terminal en op ongeveer 15 minuten van de Groene Wandeling van Brussel. 

*De fiets kan gratis mee aan boord.

Het traject Cruise Terminal - Betovering kan ook met bus 57 afgelegd worden (MIVB).

Basiliek van Koekelberg + Belgica Guided Tours
De « Basiliek » en uitzicht op de stad

Ons bezoek begint op de Begraafplaats van Molenbeek. Daarna bezoeken we het Kasteel van "Karreveld" en maken we een wandeling in de wijk Koekelberg.

Om te verkwikken: Godiva chocolaatjes! We steken het "Elisabethpark" over om het Art Deco gebouw binnen te gaan, het grootste in West-Europa!

We ontdekken haar geschiedenis en haar details en bewonderen tenslotte het panoramische uitzicht van de Basiliek, vergelijkbaar met dat van de "Arc de Triomphe" in Parijs.

Combiticket: tour met gids + chocolade + bezoek van de Basiliek en panoramisch uitzicht

Prijs: Volwassenen 20 € – Kinderen (6  tot 12 jaar) 12 € – Kideren (0 tot 6 ans) gratis

Duur van de tour: 3 uur

Ontmoetingsplaats: vlak voor de Begraafplaats van Molenbeek

Minimum: 10 personen om de tour te organiseren.

Bed & Brussels + Zythomania 
Kom enkele ongewone bieren proeven tijdens uw bezoek aan Brussel

Neem deel aan een grote schattenjacht rond het Brusselse bier in het hart van Brussel. Tijdens het spel kun je de verschillende technieken voor het proeven van bier en de basis van de zythologie leren terwijl je door de stad loopt. 

 

Prijzen:

Dankzij deze samenwerking kunt u profiteren van een korting van 2€ per persoon voor uw toegang tot de schattenjacht.

(Niet beschikbaar in het Nederlands)
Oh My Guide !
Des aventures urbaines au coeur de la capitale la plus verte d'Europe

Oh My Guide ! vous propose des découvertes originales de la ville. 

Ces aventures se déclinent sur différentes thématiques. 

Découvrez ici Le Messager - l'aventure urbaine sous forme d'escape game à ciel ouvert. 

Equipés d'une carte touristique subtilement détournée et de votre téléphone portable, vous suivrez les traces d'un messager. Vous aurez une triple mission, consistant à aller chercher un message dans une boutique bruxelloise et à le délivrer à son destinataire... votre 3e mission reste un mystère! 

Prijzen : Activiteit op aanvraag voor groep

Meer info: toerisme@provelo.org / 02517 17 64

Je kan met je eigen fiets komen of eventueel fietsen huren aan een verlaagde prijs..

Betovering + Pro Velo
Groene geheimen en Betovering met het gezin

Maak er een mooie dag van en laat je verbazen door het architecturale en natuurlijke erfgoed van Brussel.  Pro Velo heeft een fietstocht uitgestippeld om samen met het gezin Brussel op een speelse manier in een bepaald thema te ontdekken.


Samen trappen jullie naar een sprookjeswereld in het hartje van het Begijnenbosdal. Daar wachten trotse ridders, heksen, tovenaars en adellijke dames jullie op voor een betoverend middagje uit. Gewapend met jullie perkament en gezond verstand gaan jullie op avontuur in de buitenlucht en worden jullie de helden van de dag.

Prijzen : Activiteit op aanvraag voor groep

Meer info: toerisme@provelo.org / 02517 17 64

Je kan met je eigen fiets komen of eventueel fietsen huren aan een verlaagde prijs..

Belgica Guided Tours + Mini-Europa
Groene Gordel en Mini-Europa

Brussel is een van de groenste hoofdsteden van Europa en de tour die je met onze gidsen maakt is daar het beste voorbeeld van! Wij bieden je het bezoek aan van 6 parken gelegen ten noorden van de Groene Gordel, de "Koloniale, Sobiesky en van de Bloemist" tuinen, de parken van "Laken, van het Chinese Paviljoen en van Osseghem". Aan het einde van de tour, die velen zal verrassen, zal je Mini-Europa ontdekken. De tocht voert je door 28 landen, 90 steden en 350 monumenten en miniatuuranimaties die tot in het kleinste detail zijn gereconstrueerd. Een historisch, geanimeerd en interactief parcours voor alle doelgroepen, met of zonder kinderen.

Combiticket : tour met gids + toegang tot Mini-Europa (gidsencatalogus beschikbaar in 11 talen) 

Duur van de tour : 3 uur + 2 uur Mini-Europa.

Prijs : Volwassenen 25 € - Senioren 23 € - Kinderen <11 jaar 18 €

Bierdegustatie in de Basiliek van Koekelberg
Een duivelse ervaring!

Bier proeven in een Kerk? Dat is écht waar ons voorstel! En niet in gelijk welke kerk : de Nationale Basiliek van Koekelberg!

Iedereen kent onze prachtige Basiliek, maar bent u er al binnen geweest? De vijfde grootste kerk van de wereld en het grootste Art-Decogebouw van West-Europa met een prachtig zicht van 360° over Brussel en omstreken!

Na een rondleiding met gids, bieden we een bierproeverij aan op deze unieke plaats onder het thema “ Bier en Kerk’. Aan de hand van vier proefglaasjes vertellen we over de indrukwekkende geschiedenis van het bier..

Beschikbaar op reservatie voor groepen in het Nederlands, Frans, Engels en Brussels

 • Start : 13u ingang poort 6

 • Duur: 2u30

 • Prijs: 36€ per persoon


Inbegrepen:

 • Ticket voor het panorama

 • Rondleiding met gids in de Basiliek

 • Degustatie van vier bieren 

 • En een onvergetelijke ervaring!

Betovering + Bed & Brussels
Beleef het avontuur tijdens uw bezoek aan Brussel

Ontdek een magische wereld in het hart van de bossen van het Begijnenbodal. Dappere ridders, heksen, magiërs en nobele dames wachten op je voor een tijdloze middag. Gewapend met je perkament en gezond verstand begin je aan dit geweldige buitenavontuur waarin jij de held zult zijn!

Prijzen :

Dankzij deze samenwerking profiteert u van een korting van € 1 / persoon voor uw toegang tot Sortilège wanneer u heeft geboekt bij Bed & Brussels.

Belgica Guided Tours
Brussel-Stadcentrum

Kom en ontdek de oorsprong van Brussel, haar ongewone plekken, haar anekdotes en geheimen. Alle informatie die je wilt weten en nog meer. Onze tour begint op de Grote Markt, we bezoeken de benedenstad, de Beurs, het Fontainasplein, de wijk Sint-Gorik en Sint-Katelijne, om te eindigen in de Koninklijke Galerijen.

Combiticket: tour met gids +  gastronomische pauze + bierproeverij

Duur van de tour: 2.30 uur

Belgica Guided Tours
Groene en historische Ukkel

Op ontdekkingstocht naar een charmante, rustige en historische wijk. We beginnen de wandeling aan de ingang van het "Wolvendaelpark" aan de kant van de De Frélaan, waar we paden volgen die zijn vernoemd naar beroemde schilders en stripmakers. We gaan verder in de richting van de Begraafplaats van Dieweg. Deze plek is zowel landelijk als rijk aan historische monumenten. Dan ontdekken we het landelijke verleden van Ukkel en komen we aan op het domein van Neckersgat waar we de waterloop en een oude watermolen zullen zien. Tot slot zullen we één of meerdere bieren proeven in de kleine zusterbrouwerij van die van Flagey, "L'amère à boire".

Combiticket: tour + bier

Duur van de tour: 3 uur

Prijs: Volwassenen 15 € - Kinderen (0 tot 6 jaar): gratis

Minimum: 10 personen om de tour te organiseren

Mini-Europe + Betovering
Een dag die ontdekking en avontuur combineert!

Mini-Europe is minder dan een uur lopen en een kwartier fietsen van Betovering !

Wandel door het park van Ossegem, plan een dag waar je de wonderen van Europa kunt ontdekken zoals je die nog nooit eerder hebt gezien, en pedaal of loop naar een magische wereld in het hart van het Begijnensbosdal. Dappere ridders, heksen, magiërs en nobele dames wachten op je voor een tijdloze middag. Gewapend met je perkament en gezond verstand, begin je aan dit geweldige buitenavontuur waarin jij de held zult zijn.

Voor nog meer plezier, neem uw fiets, of huur er een!
Sortilège ligt op 15 minuten van Mini-Europe en op ongeveer 15 minuten van de Groene Wandeling van Brussel. 

Prijzen :

 • Laat uw Betovering-ticket zien en profiteer van 2 € korting op de toegang tot Mini-Europe.

 • Laat je Mini-Europe ticket zien en profiteer van 2 € korting op de toegang tot Betovering.

Bed & Brussels + Mini Europe
Kom Europa ontdekken tijdens een verblijf in Brussel 

Kom Europa in het klein ontdekken, deze honderden monumenten die op een schaal van 1:25 zijn gereproduceerd in een prachtig park aan de poorten van Brussel.

Leer terwijl je plezier hebt. Achter het boeiende universum van miniatuur monumenten, stagiaires en animaties, herbeleeft u onze verrassende gemeenschappelijke geschiedenis met haar waarden en erfenissen!

 

Prijzen :

Dankzij deze samenwerking profiteert u van een korting van € 1 / persoon voor uw toegang

Bed & Brussels + Pro Velo
Bezoek Brussel en ontdek de stad vanop fiets

Op bezoek in Brussel? Spring dan op de fiets en ontdek Brussel dankzij de gegidste fietstochten van Pro Velo. Pro Velo promoot kwaliteitsvol, lokaal, duurzaam en verantwoord toerisme door voluit voor de fiets te kiezen om op ontdekking te gaan, het welzijn te bevorderen en leuke momenten te delen. Kies uit een van onze talrijke thema’s, zoals gastronomie, architectuur, geschiedenis, duurzaamheid ... en (her)ontdek Brussel vanuit een volledig ander perspectief!

 

Tarieven:

Heb je een reservatie bij Bed & Brussels, dan geniet je dankzij onze samenwerking van een korting van 10% per persoon op de fietstochten uit het vaste programma.

Dégustation bière Jardin Van Buuren
Kom Europa ontdekken tijdens een verblijf in Brussel 

Kom Europa in het klein ontdekken, deze honderden monumenten die op een schaal van 1:25 zijn gereproduceerd in een prachtig park aan de poorten van Brussel.

Leer terwijl je plezier hebt. Achter het boeiende universum van miniatuur monumenten, stagiaires en animaties, herbeleeft u onze verrassende gemeenschappelijke geschiedenis met haar waarden en erfenissen!

 

Prijzen :

Dankzij deze samenwerking profiteert u van een korting van € 1 / persoon voor uw toegang

Des bars champêtres au coeur de la ville!
Kom Europa ontdekken tijdens een verblijf in Brussel 

Kom Europa in het klein ontdekken, deze honderden monumenten die op een schaal van 1:25 zijn gereproduceerd in een prachtig park aan de poorten van Brussel.

Leer terwijl je plezier hebt. Achter het boeiende universum van miniatuur monumenten, stagiaires en animaties, herbeleeft u onze verrassende gemeenschappelijke geschiedenis met haar waarden en erfenissen!

 

Prijzen :

Dankzij deze samenwerking profiteert u van een korting van € 1 / persoon voor uw toegang

Itinéraires + Atomium + Mini-Europe 

De Heizel van boven naar beneden:

Op het terrein van de Internationale Tentoonstelling van 1958 herbergt het Heizelplateau vandaag de dag een complex van tentoonstellingszalen, congrescentra, groene plekjes en toeristische attracties. Het is in deze plaats van technische bekwaamheid dat het groen zijn ruimtes vindt, om van boven naar beneden ontdekt te worden: begin met het Atomium en zijn uitzonderlijke panorama op het groen van het plateau om naar beneden te gaan, naar het Mini-Europa park dat u meeneemt naar de herontdekking van Europa en zijn eenheden.
Een reis door de geschiedenis, de natuur en de geografie.

Op maat en op bestelling

Duur: 4u

(Niet beschikbaar in het Nederlands)
Itinéraires Gratuits "Dame Nature et ses ancrages" 
Nos guides vous emmènent sur des itinéraires naturels pour découvrir les histoires petites et grandes de notre Bruxelles

Nos visites gratuites à dates fixes:

Ancrage Culturel: l'eau - 25/07 à 14h00 - FR - Devant l'église Notre-Dame du Bon Secours

Ancrage Culturel: le feu - 01/08 à 14h00 - FR - Entrée du Petit Sablon côté Palais d'Egmont

Itinéraires d'un Bruxelles Durable - 16/08 à 14h00 - FR - Station Delacroix, au bas des marches à l’entrée de la station, le long du canal, 61 Quai Fernand Demets, 1070

Rendez-vous avec Dame Nature: La Forêt qui soigne - 22/08 à 14h00 - FR - Devant l'ancienne entrée de la gare de Groenendael, Groenendaalsesteenweg, Hoeilaart

Itinéraires du Jardin Botanique - 30/08 à 10h00 - FR - Devant l’entrée du Jardin Botanique, Boulevard Saint-Lazare, 1210 Saint-Josse-ten-Noode

Ancrage culturel: l'air - 12/09 à 14h00 - FR - A l’entrée de l’Avenue Ariane (arrêt du 45 et du 79), 1200 Woluwe-Saint-Lambert

Ancrage culturel: la terre - 04/10 à 14h00 - FR - Parvis de la Cathédrale Saints-Michel-et-Gudule, 1000 Bruxelles

Rendez-vous avec Dame Nature qui s'endort - 25/10 - FR - Terminus du 81 - Boulevard Marius Renard, 1070 Anderlecht

Rendez-vous avec Dame Nature: Le silence - 20/12 à 14h00 - FR - Arrêt "Chazal" des Bus 64 et 65 et du Tram 7, 1030 Schaerbeek

Itinéraires + Basilique Koekelberg

Het groene Koekelberg: van boven naar beneden


De Basiliek van het Heilig Hart van Koekelberg, erkend als de vijfde grootste kerk ter wereld en vaak in diskrediet gebracht, blijft een unieke historische getuigenis voor alle liefhebbers van architectuur en een majestueus observatiepunt voor haar Panorama van de stad en haar natuurgebieden. En aan de voet van de schaduw van de Basiliek is een groene wijk te ontdekken: Het plateau is de thuisbasis van het Elizabeth Park, en de gevels van de wijk zijn de thuisbasis van wijnstokken, golven, zwanen, waterlelies, ooievaars, cherubijnen, bloemen, gevleugelde leeuwen...Stedelijke, architecturale en sociologische analyse van een wijk die herontdekt moet worden!

Op maat en op bestelling

Duur: 4u

Itinéraires + Maison Van Buuren

Het groen in Ukkel van hoog naar laag: Itinéraires nodigt u uit om een wandeling te maken om de Art Deco en groene ruimtes in de wijken van Ukkel te ontdekken. Vanaf Hoogte Honderd, aan de grens en de Art Deco huizen, neemt uw gids u mee op deze route met zijn minder bekende architecturale kwaliteiten. U ontdekt de huizen, de architecten en de persoonlijkheden die de wijk zijn gezicht hebben gegeven: Paul Amaury Michel, Henry Van de Velde, Robert Puttemans, Jo Ramaekers, Charles Colassin... Om in schoonheid af te sluiten met het bezoek aan het Art Deco juweel dat het Van Buuren Museum is, evenals de uitgestrekte en prachtige tuin.

Op maat en op bestelling
Duur: 4u

Dinner in the Sky

Dinner in the Sky staat voor Belgisch surrealisme in zijn puurste vorm: 32 gasten, 1 sterrenkok en een tafel van 50 meter hoog in de lucht: het recept voor een onvergetelijke gastronomische ervaring. Het concept bestaat nu in meer dan 75 partnerlanden.

In 2020 heeft het hele Dinner in the Sky team een verrassing in petto: DITS 2.0.2.0.
 

DITS 2.0.2.0 is een grotere, luchtige centrale keuken waardoor de koks direct contact hebben met alle gasten. Maar ook 8 tafels van 4 personen opgesteld rond de open keuken om 32 gasten met een grotere intimiteit te kunnen ontvangen. Dit jaar hebben Dinner in the Sky-reserveringen het voordeel dat ze 100% covid-proof zijn en 100% fiscaal aftrekbaar.


Reserveringen kunnen nu worden gemaakt voor 2, 4 of 8 personen.

Informatie en reserveringen op www.dinnerinthesky.be of via info@dinnerinthesky.be

Gaufres & Waffles

Gaufres & Waffles herziet één van de meest gastronomische schatten van de Brusselse cultuur, namelijk de Brusselse wafel, en dit eveneens in een hartige versie. Bij Gaufres & Waffles wordt de wafel niet langer als een dessert of vieruurtje beschouwd, maar wel als een echte maaltijd. En wat een lekkernij ! Ieder recept werd bedacht door de chef Yves Mattagne (Sea Grill**) die enorm veel passie stak in het ontwikkelen van het menu.

Deze zomer 2020 vindt u Gaufres & Waffles in het Chalet des Jeux d'Hiver, in het Bois de La Cambre. Dit is de ideale gelegenheid om te genieten van het mooie weer, een emblematische groene ruimte in de stad, de Brusselse gastronomie en, niet in de laatste plaats, de veiligheidsomstandigheden die in deze crisisperiode gunstig zijn.

Adres: Chemin du Croquet 1, 1000 Brussel www.gaufresandwaffles.be

Cinéma Drive-In à Tour&Taxis

Cet été, Movie Drive vous propose une expérience unique de cinéma en plein air 2.0. En juillet, en août et durant les week-ends de septembre, venez découvrir vos films préférés sur le plus grand écran LED d’Europe. D’une dimension de 24 mètres de long sur 14 mètres de haut, soit trois fois plus grand qu’un écran de cinéma drive-in habituel, il ravira incontestablement tous les cinéphiles.

Vous ne possédez pas de voiture ?

Pas de panique ! Les piétons et les cyclistes sont aussi les bienvenus. Que ce soit à pied, en voiture ou en vélo, vivez une expérience exceptionnelle, en famille ou entre amis dans le respect des conditions sanitaires.

Programmation : 

Du 3 juillet au 27 septembre 2020

Du lundi au vendredi : séance à partir de 19h

Le samedi et dimanche : séance à partir de 15h

Atomium 
De magie van architectuur, het genot van cultuur, omringd door de natuur.

Net buiten het stadscentrum biedt het Heizelplateau je een verademing. In het Osseghempark kan je rustig wandelen, picknicken of gebruik maken van de speeltuin. Een perfecte plek om even op adem te komen voor of na je bezoek aan het Atomium & ADAM - Brussels Design Museum.

 

Het Atomium - dat niet bedoeld was om Expo 58 te overleven waarvoor het het vlaggenschip was - is een van de meest populaire toeristische attracties in de hoofdstad van Europa. Haar unieke architectuur, permanente en tijdelijke tentoonstellingen maakt op elke bezoeker die naar binnen stapt een diepe indruk.

 

En laten we het adembenemende uitzicht vanaf het panorama niet vergeten, van waaruit u onder andere het ADAM - Brussels Design Museum en zijn tuin kunt zien. Inbegrepen bij de aankoop van uw Atomium-ticket en op slechts 150 m afstand, is het museum gewijd aan design en zijn geschiedenis.

Adres: Atomiumplein 1

1020 Brussel

www.atomium.be 

Microavontuuur in Brussel op de fiets!
Met dit gloednieuwe concept beleef je een 100% Brusselse ervaring, volledig off-beat en origineel, toegankelijk voor iedereen (max. 20 km fietsen per dag). Ga eens op groot fietsavontuur ... in microformaat!

Praktische info :

 • Datum : Le 15 et 16 Aout 2020

 • Vertrek : 15/08/2020 à 09h30

 • Tarief : 195€ per persoon

 • Inbegrepen: 4 biologische en lokale maaltijden (Lunch dag 1, diner dag 1, ontbijt dag 2 en lunch dag 2), een overnachting in een ongewone accommodatie in een tweepersoonskamer in Brussel, 4 buitenactiviteiten, een feestelijke concert, begeleiding door een leuke en gepassioneerde gids en de hele logistieke organisatie (reservering, parcours uitstippelen, reserveringen verwerken ...).

Op het programma:

 • Speleologie in een van de grootste kerken ter wereld

 • Boomklimmen in het stadsbos

 • Percussieconcert in de Guinguette (buitencafé)

 • Overnachting in een ecologisch & fietsvriendelijk hotel

 • Theeceremonie in een emblematisch art-nouveaugebouw

 • Bier brouwen ... en proeven

Een unieke reis waarbij je in rondjes trappelt en onze hoofdstad vanuit een nieuw perspectief ontdekt, samen met vrienden, met z’n tweetjes of in een kleine groep. Onze gidsen zorgen voor alles en nemen je op sleeptouw doorheen de stad, dus … don’t worry, be happy!

 

Vertrek : Londenstraat 15, 1050, Bruxelles

Réservez
Arkadia + Koekelberg
 
A la découverte des 3 Monts de Bruxelles

De la place Poelaerts, Mont de la Justice au Mont des Arts, notre guide vous fera découvrir un pan de l'histoire de Bruxelles mais aussi du développement urbanistique du centre ville qui fut métamorphosé par la construction du Palais de Justice et du Mont des Arts.. La visite se terminera par une visite de la Basilique de Koekelberg, le Mont du Culte, du haut de laquelle vous découvrirez un panorama époustouflant de notre capitale!

(Informations pratiques : dates, tarifs, infos importantes)

Réservez
Arkadia + Musée van Buuren
Du Square Coghen au Musée van Buuren

Le square Coghen, tracé en 1929, est un exemple unique de lotissements Art déco et moderniste à Bruxelles, destinés à la bourgeoisie aisée. L'implantation des bâtiments tire habilement parti du relief du terrain et permet d'aménager des jardinets devant les maisons. Vous découvrirez les constructions de nombreux grands noms de l’architecture tels que L-H. De Koninck, P. Verbruggen ou J. Franssen, qui ont contribué à l'aménagement de ce square. La ballade se terminera par la découverte des jardins de la magnifique maison des collectionneurs d'art van Buuren.

(Informations pratiques : dates, tarifs : 18€/pers (12€ pour la visite du square Coghen + 6€ pour le jardin) , infos importantes)

Betovering + Atomium

Een dag door de tijd reizen !

Het Atomium is minder dan een uur lopen en een kwartier fietsen vanaf Sortilège! Als u door het Ossegemse park rijdt, plan dan een dag in waarop u het vlaggenschipgebouw van de Wereldtentoonstelling van 1958 kunt ontdekken en vervolgens kunt trappen of wandelen naar een sprookjesachtige wereld in het hart van de bossen van de Val des Béguines. Kostbare ridders, heksen, magiërs en adellijke dames wachten op u voor een middagje uit. Gewapend met je perkament en je gezond verstand, begin je aan dit prachtige avontuur in de buitenlucht, waar je de held zult zijn.

Voor nog meer plezier, neem uw fiets, of huur er een!
Sortilège ligt op 15 minuten van het Atomium en op ongeveer 15 minuten van de Groene Wandeling van Brussel. 

Prijzen :

 • Laat uw Betovering-ticket zien en profiteer van 2 € korting op de toegang tot het Atomium.

 • Laat je Atomium ticket zien en profiteer van 2 € korting op de toegang tot Betovering.

Réservez
Arkadia + Brussels by Water
Au fil de l'eau

L’eau, à la source de la prospérité de notre ville est distribuée dès le Moyen-Age par de nombreuses fontaines, témoins de la vie quotidienne des Bruxellois. Alors même qu’elles deviennent inutiles et disparaissent pour la plupart lors des grands travaux au XIXe siècle, Bruxelles s’embellit de nouvelles fontaines monumentales, commémoratives ou simplement ornementales et le XXIe siècle n’est pas resté inactif… Redécouvrons au fil de la balade des lieux d’histoire, des légendes et des traces de l’évolution urbanistique et sociale de la ville. La visite sera poursuivie par une ballade en bateau du canal de Bruxelles jusqu'à Vilvoorde, une façon original de découvrir les alentours de Bruxelles

(Informations pratiques : dates, tarifs, infos importantes)

Réservez
Arkadia + Brussels by Water
Street art et ballade en bateau

Au détour d’une rue, sur un mur ou encore une façade, les œuvres d'art urbaines jaillissent un peu partout ! Mais pourquoi ? Par qui ? Comment ? Cette promenade guidée tentera de répondre à ces questions et vous permettra de mieux connaître et comprendre cet art actuel qui n'a de cesse d'évoluer et de faire de plus en plus d'adeptes. Une visite dans l'air du temps qui plaira à toute la famille ! La visite sera poursuivie par une ballade en bateau du canal de Bruxelles jusqu'à Vilvoorde, une façon original de découvrir les alentours de Bruxelles

(Informations pratiques : dates, tarifs : 17€/pers (12€ pour la visite  + 5€ pour le bateau) , infos importantes)

Réservez
Arkadia + Koekelberg
Promenade au Botanique et découverte de la Basilique de Koekelberg

Le Botanique, poumon vert de la commune de St Josse est entouré de tours construites dans les années 70’ à l’époque où Bruxelles voulait se doter d’un quartier d’affaires futuriste et fonctionnaliste semblable à celui de New York. Beaucoup de transformations ont eu lieu au cours des années… Aujourd’hui c’est une tour (la tour IBM) qui sera transformée en hôtel restaurant et une église (l’église de Gésu) qui deviendra peut-être un marché couvert…. La visite se prolongera par une visite de la Basilique de Koekelberg, le Mont du Culte, du haut de laquelle vous découvrirez un panorama époustouflant de notre capitale!

(Informations pratiques : dates, tarifs, infos importantes)