Belgica

Guided Tours

WhatsApp Image 2020-07-03 at 15.55.11.jp

Kom en ontdek Brussel (en meer) met een gids die je moedertaal spreekt

Brussel is een multiculturele en gemengde stad. Onze groep gidsen is daar een levend bewijs van: een Italiaans-Argentijnse, een Braziliaanse, een Russische, een Belgische, een Mexicaanse en een Koreaanse.

Wij bieden regelmatig rondleidingen aan, elke week, met verschillende thema's en plaatsen, in de diverse talen die worden aangeboden. We gaan de groene Ukkel en haar geschiedenis ontdekken, de groene gordel en Mini-Europa, maar ook de Basiliek en haar prachtige uitzicht op de stad.

We gaan de prachtige groene wijken van Brussel ontdekken, de harmonieuze architectuur, de pleinen en de historische monumenten.

Nog vragen ?
Belgica Guided Tours
Groene en historische Ukkel

Op ontdekkingstocht naar een charmante, rustige en historische wijk. We beginnen de wandeling aan de ingang van het "Wolvendaelpark" aan de kant van de De Frélaan, waar we paden volgen die zijn vernoemd naar beroemde schilders en stripmakers. We gaan verder in de richting van de Begraafplaats van Dieweg. Deze plek is zowel landelijk als rijk aan historische monumenten. Dan ontdekken we het landelijke verleden van Ukkel en komen we aan op het domein van Neckersgat waar we de waterloop en een oude watermolen zullen zien. Tot slot zullen we één of meerdere bieren proeven in de kleine zusterbrouwerij van die van Flagey, "L'amère à boire".

Combiticket: tour + bier

Duur van de tour: 3 uur

Prijs : Volwassenen 15 € - Kinderen (0 tot 6 jaar): gratis

Minimum: 10 personen om de tour te organiseren

Basiliek van Koekelberg + Belgica Guided Tours
De « Basiliek » en uitzicht op de stad

Ons bezoek begint op de Begraafplaats van Molenbeek. Daarna bezoeken we het Kasteel van "Karreveld" en maken we een wandeling in de wijk Koekelberg.

Om te verkwikken: Godiva chocolaatjes! We steken het "Elisabethpark" over om het Art Deco gebouw binnen te gaan, het grootste in West-Europa!

We ontdekken haar geschiedenis en haar details en bewonderen tenslotte het panoramische uitzicht van de Basiliek, vergelijkbaar met dat van de "Arc de Triomphe" in Parijs.

Combiticket: tour met gids + chocolade + bezoek van de Basiliek en panoramisch uitzicht

Prijs: Volwassenen 20 € – Kinderen (6  tot 12 jaar) 12 € – Kideren (0 tot 6 ans) gratis

Duur van de tour: 3 uur

Ontmoetingsplaats: vlak voor de Begraafplaats van Molenbeek

Minimum: 10 personen om de tour te organiseren.

Belgica Guided Tours
Brussel-Stadcentrum

Kom en ontdek de oorsprong van Brussel, haar ongewone plekken, haar anekdotes en geheimen. Alle informatie die je wilt weten en nog meer. Onze tour begint op de Grote Markt, we bezoeken de benedenstad, de Beurs, het Fontainasplein, de wijk Sint-Gorik en Sint-Katelijne, om te eindigen in de Koninklijke Galerijen.

Combiticket: tour met gids +  gastronomische pauze + bierproeverij

Duur van de tour: 2u30

Belgica Guided Tours + Mini-Europa
Groene Gordel en Mini-Europa

Brussel is een van de groenste hoofdsteden van Europa en de tour die je met onze gidsen maakt is daar het beste voorbeeld van! Wij bieden je het bezoek aan van 6 parken gelegen ten noorden van de Groene Gordel, de "Koloniale, Sobiesky en van de Bloemist" tuinen, de parken van "Laken, van het Chinese Paviljoen en van Osseghem". Aan het einde van de tour, die velen zal verrassen, zal je Mini-Europa ontdekken. De tocht voert je door 28 landen, 90 steden en 350 monumenten en miniatuuranimaties die tot in het kleinste detail zijn gereconstrueerd. Een historisch, geanimeerd en interactief parcours voor alle doelgroepen, met of zonder kinderen.

Combiticket : tour met gids + toegang tot Mini-Europa (gidsencatalogus beschikbaar in 11 talen) 

Duur van de tour : 3 uur + 2 uur Mini-Europa.

Promotieprijs : Volwassenen 25 € - Senioren 23 € - Kinderen <11 jaar 18 €

Schrijf u in op onze nieuwsbrief 

Een  vraag? 

Zin om ons collectief te joinen?

Contacteer ons: 

​Magali.de.vinck@gmail.com

+32(0)476785625

Een  vraag? 

Zin om ons collectief te joinen?

Contacteer ons: 

​Magali.de.vinck@gmail.com

+32(0)476785625

© 2020 door Laura Van Nieuwenhove voor het collectief Breathe with Brussels